O asociere de constructori din Galați, singura ofertă pentru extinderea DN25 la patru benzi Recomandat

Asocierea de firme de construcții din Galați Tancrad-Arcada-Citadina a depus singura ofertă la licitația Consiliului Județean Galați pentru modernizare și lărgire la 4 benzi pe DN 25 Galați-Tudor Vladimirescu, un contract de peste un miliard de lei, scrie Economedia.

Contractul pentru modernizarea DN 25 Galați-Tecuci, cunoscut și ca „Drumul morții” din cauza numeroaselor accidente produse, a fost scos la licitație pe 23 februarie pentru 1,1 miliarde lei și finanțare europeană prin Programul Transport 2021-2027.

Dacă oferta este conformă, contractul va fi semnat în câteva săptămâni după analiza ofertei și se intră în etapa de proiectare de 6 luni.

Contractul este cu clauză suspensivă, prin urmare Ministerul Transporturilor trebuie să aprobe trecerea pe fonduri europene, în caz contrar contractul urmând să fie anulat.

Lucrările de reabilitare și modernizare vor avea loc pe drumul național DN 25, la poziția kilometrică 31+075 - 68+097,7, și pe DN 2B, poziția kilometrică 125+300 - 128+286,42.

„Este o investiție vitală pentru Galați, având în vedere ca DN25 este cel mai circulat și cel mai aglomerat drum din județul nostru, cu un trafic de aproape 6.000 de mașini în 24 de ore pe anumite porțiuni, din care aproape 20% sunt camioane.

Va fi modernizată și extinsă la patru benzi o porțiune de aproximativ 40 de kilometri de pe acest drum național, pe ruta : ieșire din municipiul Galați – Movileni – Șendreni – Braniștea – Independența – Piscu – Tudor Vladimirescu – Hanu Conachi (intersecția cu DN25A). Vom moderniza toate podurile și pasajele de cale ferată de pe traseu, inclusiv podul de la Piscu. Mai mult, vom construi poduri și pasaje de cale ferată noi, în imediata apropiere a celor existente, pentru a putea extinde și în aceste zone drumul la patru benzi. De asemenea, pentru a reduce numărul mare de accidente de pe acest drum, vom monta parapeți de delimitare a celor două sensuri de circulație.

Practic, drumul va fi modernizat complet de la ieșirea din municipiul Galați, de undeva din zona Tirighina (Borcan) și până la Hanu Conachi, la intersecția cu DN25A, drumul care duce către Nănești, pe care îl vom extinde, de asemenea, la patru benzi, până la intersecția cu viitorul Drum Expres Brăila – Focșani, astfel încât să avem un drum modern și mult mai sigur de la Galați până la Autostrada Moldovei”, declara în februarie președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.