Scandal la Galați. Fermierii susțin că au fost dezinformați de directorul Direcției Agricole Recomandat

Fermierii din județul Galați susțin că au fost dezinformați de directorul Direcției Agricole. Potrivit unui document mediatizat de deputatul Laurențiu Viorel Gîdei, fermierilor li s-a spus că ajutorul din Programul Tomata este condiționat de înscrierea într-o bază de date online. Ministerul Agriculturii a intervenit, a anunțat agrointel.ro.

Directorul executiv al DAJ Galați, Nelu Costea, este acuzat că i-a dezinformat pe producătorii agricoli. Documentul a fost făcut public de către Laurențiu Viorel Gîdei, deputat în Parlamentul României.

”Potrivit prevederilor OUG 13/28.02.2024 (…) toți producătorii care solicită această schemă de ajutor au obligativitatea (…) ca la depunerea cererii de acordare a sprijinului să fie înscriși în platforma SINCC-LF, contul pentru utilizarea (SIMM) – Modul Tomate, prin link-ul http://tomate.madr.ro, unde periodic producătorii vor completa toate informațiile solicitate, urmând instrucțiunile din manualul de utilizare atașat (ex. date de identificare, date privind exploatația agricolă, soiuri folosite, tratamentele fitosanitare, data recoltării, cantitate, date de identificare cumpărător, informații etc.). La finalul ciclului de producție se va genera Fișa producătorului din care va rezulta trasabilitatea produsului”, scrie în documentul semnat de Nelu Costea.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a reacționat și a anunțat că este vorba despre o dezinformare.

”Vă precizăm că toate dosarele depuse și care urmează să fie depuse, până la data de 10 mai 2024, sunt eligibile fără a fi înscrise în platforma sistem informatic integrat de management și monitorizare (SIMM)”, a precizat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, într-o adresa care a fost transmisă tuturor directorilor de direcții agricole județene.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.