Daniel Neagu

Premierul Marcel Ciolacu susține că în acest moment candidatul pentru funcţia de primar general al Capitalei din partea PSD este Gabriela Firea. 

„În momentul acesta am stabilit o alianţă electorală. În acest moment, candidatul pentru funcţia de primar general e doamna Gabriela Firea din partea PSD. În interiorul coaliţiei, la fel cum am stabilit şi o alianţă, urmează să vedem dacă vom merge separat în această confruntare politică sau mergem împreună cu cei de la PNL. Deci sunt ferm convins că, în următoarea perioadă, se va lămuri acest lucru”, a declarat Marcel Ciolacu.

Totuși, la Primăria Capitalei ar putea fi un candidat independent susținut de liderii PSD și PNL. 

Întrebați cine are mai multe șanse de a câștiga Primăria Capitalei, senatoarea PSD Gabriela Firea sau ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, premierul Marcel Ciolacu a spus "amândoi, 50% fiecare".

Consiliul Județean Galați a lansat licitația pentru modernizarea și extinderea DN25 la patru benzi, pe o distanță de aproximativ 40 de kilometri, pe ruta: ieșire din municipiul Galați - Movileni - Șendreni - Braniștea - Independența - Piscu - Tudor Vladimirescu - Hanu Conachi (intersecția cu DN25A). Valoarea totală a acestei investiții este de 1.522.200.000 de lei (TVA inclus), sumă care include lucrările și partea de exproprieri.

  “Este o investiție vitală pentru Galați, având în vedere ca DN25 este cel mai circulat și cel mai aglomerat drum din județul nostru, cu un trafic de aproximativ 6000 de mașini în 24 de ore pe anumite porțiuni, din care aproape 20% sunt camioane.

De aceea, m-am implicat total și am realizat un parteneriat cu CNAIR pentru a extinde acest drum la patru benzi. Este un proiect uriaș, de peste 300 de milioane de euro, extrem de complex din punct de vedere tehnic, pentru că vom moderniza toate podurile și pasajele de cale ferată de pe traseu, inclusiv podul de la Piscu. Mai mult, vom construi poduri și pasaje de cale ferată noi, în imediata apropiere a celor existente, pentru a putea extinde și în aceste zone drumul la patru benzi. De asemenea, pentru a reduce numărul mare de accidente de pe acest drum, vom monta, pe toți cei aproximativ 40 de kilometri, parapeți de delimitare a celor două sensuri de circulație.

 Practic, drumul va fi modernizat complet de la ieșirea din municipiul Galați, de undeva din zona Tirighina (Borcan) până la Hanu Conachi, la intersecția cu DN25A, drumul care duce către Nănești,  pe care îl vom extinde, de asemenea, la patru benzi, până la intersecția cu viitorul Drum Expres Brăila – Focșani.

 De aceea, am decis să nu ne oprim la Tudor Vladimirescu, cum era în varianta inițială, și să modernizăm drumul până la Hanu Conachi, pentru a avea un drum modern și mult mai sigur de la Galați până la Autostrada Moldovei”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Finanțarea acestei investiții va fi asigurată din fonduri europene, în cadrul Programului de Transport 2021-2027. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că PSD va da preşedintele României, pe Marcel Ciolacu.

„Cred că în anul 2000 am făcut ceea ce trebuia să facem, partidul a fost aşezat extraordinar de bine şi am câştigat toate alegerile. Aşa vom face şi anul acesta. Toate alegerile. Suntem exact în aceeaşi situaţie în care, sigur, din păcate, după 24 de ani, să fim cei care vom da viitorul preşedinte al României, pe Marcel Ciolacu. 

Această echipă condusă de Marcel Ciolacu a reuşit, pas cu pas, să câştige toate bătăliile pe care l-eam avut. Testul cel mai important e în acest an. Îl vom da în septembrie cu alegerile prezidenţiale şi decembrie cu parlamentare. Astfel încât să avem preşedinte, să câştigăm alegerile parlamentare, locale şi europarlamentare”, a transmis Grindeanu. 

Pentru că vremea permite, Consiliul Județean Galați a început sezonul asfaltărilor. Sunt vizate mai multe tronsoane de drum județean în plin proces de modernizare.

„Una dintre cele mai mari lucrări este pe DJ240 - Munteni – Țigănești – Ungureni- Slobozia Blăneasa – Negrilești – Slobozia Corni – Tălpigi – Gura Gârbovățului – Tăplău – Ghidigeni – Gefu – intersecția cu DN24, unde investim peste 100 de milioane de lei (peste 20 de milioane de euro)”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Se lucrează pe mai multe porțiuni, iar zilele acestea se toarnă primul strat de asfalt între Gara Ghidigeni și Gefu, după ce partea carosabilă a fost lărgită cu peste un metru, iar fundația a fost consolidată.

„Avem proiect de modernizare și pentru drumul din interiorul localității Ghidigeni, însă nu putem demara lucrările din cauza lucrărilor de apă și canalizare nefinalizate de către Primăria Ghidigeni”, a mai precizat Costel Fotea. 

Ne respectăm toate angajamentele față de transportatori. După ce am reușit să reducem prețurile polițelor RCA, am decis să compensăm și creșterea accizei la motorină, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.
 
Concret, Guvernul va restitui operatorilor de transport rutier licențiați în România jumătate din creșterea accizei la motorină.
 
„În total, peste 4000 de transportatori vor beneficia de acest sprijin până la sfârșitul anului”, a precizat Marcel Ciolacu. 

Guvernul va aproba  alocări de aproape 600 de milioane de lei pentru sprijinirea cultivatorilor de tomate, cartofi şi usturoi românesc, dar şi pentru crescătorii de animale. 

„În total, alocăm aproape 600 de milioane de lei pentru cultivatorii de tomate, cartofi şi usturoi românesc, dar şi pentru crescătorii de animale. Trebuie să creştem producţia românească şi îl încurajez pe ministrul Barbu să continue să vină cu astfel de soluţii pentru ca românii să aibă acces la hrană românească de calitate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Avansează lucrările la extinderea părcării supraetajate și a heliportului medical de la Spitalul Județean Galați. 
 
„Continuă lucrările de extindere a parcării supraetajate cu încă un etaj, fiind amenajate astfel încă 150 de noi locuri de parcare”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați. 
 
Potrivit sursei citate, se montează instalațiile electrice pentru iluminat, sistemul de identificare a locurilor de parcare libere, alimentarea pompelor aferente sistemului de stingere cu hidranți, precum și pentru iluminatul de siguranță pentru evacuarea și marcarea hidranților
- confecția metalică este tratată cu vopsea termospumantă, pentru a crește gradul de rezistență la foc
- se realizează instalațiile de stingere a incendiilor cu hidranți interior
- Structura metalică a noului etaj și a pasarelei a fost deja instalată, urmând să înceapă montarea acoperișului parcării.
 
De asemenea, se lucrează în fabrică și la structura metalică a heliportului.
 
„La final, vor fi peste 460 de locuri de parcare, un heliport pe care va putea ateriza inclusiv noaptea elicopterul SMURD, lifturi exterioare și o pasarelă de 75 de metri pentru transferul pacienților direct la UPU”, a precizat Costel Fotea. 
Miza alegerilor europene este uriașă. 2/3 din legile aprobate la nivel național, sunt influențate de legislația europeană, susține europarlamentarul PSD Victor Negrescu. 
 
„România nu își permite să trimită în Parlamentul European persoane care generează doar scandal și implicit fac țara de râs. Doar eurodeputații din principalele grupuri politice pot produce schimbarea de care are nevoie Uniunea Europeană, în așa fel încât Europa să devină mai eficientă și să sprijine mai mult România.
 
Extremiștii sunt și vor continua să fie izolați în Parlamentul European, nu le sunt alocate rapoarte, nu generează plusvaloare pentru țările lor. De altfel, anti-europenii sunt cei care atacă deseori România, îi critică pe românii din diaspora și se opun aderării țării noastre la spațiul Schengen”,a transmis Victor Negrescu, pe Facebook. 

Navrom Bac anunță că pe data de 23.02.2024, începând cu ora 09.30 va avea loc buncherarea navei Vadul Oii. Pe perioada buncherarii (aproximativ patru ore), traversarea Dunării în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea va fi asigurată de bacul Oltișoru 3.

Europarlamentarul PSD Dan Nica susține că intrarea în Schengen aerian, „înseamnă o dreptate parțială” și are convingerea că până la sfârșitul acestui an, „intrarea României va fi completă, în spațiul Schengen”. 
 
„Îi mulțumesc primului-ministru Marcel Ciolacu, pentru tratativele purtate cu liderii europeni pentru ca România să facă primul pas în spațiul Schengen.
 
De asemenea, îi mulțumesc liderului S&D, Iratxe García Pérez, pentru că a menționat în agendele ședințelor din Parlamentul European, tratamentul discriminatoriu la adresa românilor.
 
Eu mi-am propus, cu fiecare luare de cuvânt, în plenul Parlamentului European, să amintesc umilințele și nedreptățile prin care trec românii, fiind într-un stat membru al UE”, a transmis europarlamentarul gălățean Dan Nica. 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/mediainfo/public_html/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/user.php on line 269