Salariații DSP Galați au anunțat că opresc aproape toate activitățile, din 8 decembrie Recomandat

Salariații Direcției de Sănătate Publică Galați au notificat conducerea instituției că, începând din 8 decembrie, opresc aproape toate serviciile, cu excepția cazurilor urgente.

Notificarea este însoțită de un tabel cu semnături ale salariaților, la fel cum s-a procedat în aproape toate DSP-urile din țară în aceste zile.

„Având în vedere că nu au fost soluționate cerințele protestului la care participă atât angajații afiliați, cât și cei neafiliați, vă anunțăm că începând cu data de 8 decembrie 2023, nu vom mai efectua plățile pentru acțiuni de sănătate din cadrul unităților sanitare din rețeaua administrației publice locale (U.P.U, C.P.U, cheltuieli personale ale medicilor rezidenți, dispensare TBC, cabinet planning, cabinet medicină sportivă), precum și plățile pentru finanțarea asistenței medicale desfășurate în cabinetele medicale din unitățile din învățământ, asistență medicală comunitară, pentru programele naționale de sănătate și acțiuni prioritare (ATI și AP- AVC), nu vom mai primi documentele justificative și facturile de la medicii de familie.

De asemenea, nu vom mai elibera documentele privind prelungirea activității peste vârsta de pensionare, certificarea conformității, negații, vize anuale, asistență de specialitate, puncte de vedere solicitate în C.A.T., cod de parafă, formulare cu regim special pentru medici, autorizații de liberă practică și nu vom distribui vaccinuri către medicii de familie. Nu vom efectua activitățile de control în sănătate publică și nu vom monitoriza calitatea apei potabile de la nivelul județului Galați.

Menționăm că vom deservi doar urgențele, iar toate petițiile vor fi rezolvate la termenul scadent”, se afirmă în informarea trimisă de către salariați conducerii DSP Galați.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.