Chemarea rezerviștilor la Centrul militar județean Galați, o activitate care nu poate fi întreruptă Recomandat

Referitor la activitatea de chemare a rezerviștilor în vederea clarificării situației militare, comandantul Centrului militar județean Galați „General Alexandru Cernat”, locotenent colonel Vasile Mitrea, face câteva precizări, pe pagina de Facebook a instituției.

Astfel, activitatea de chemare a rezerviștilor pentru clarificarea situației militare este una din sarcinile centrelor militare și se desfășoară în conformitate cu prevederile art. 51 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare. Activitatea se execută continuu, astfel de activități desfășurându-se și în anii anteriori, și este generată de efectuarea înlocuirilor periodice ale personalului militar din rezervă cu scopul întineririi rezervei.

„Înmânarea ordinelor de chemare rezerviștilor cu domiciliul pe raza județului Galați se realizează prin structurile Ministerului Afacerilor Interne. Această activitate nu poate fi întreruptă și nu este influențată în niciun fel de situația de securitate din proximitatea României. Conform prevederilor art. 80 și 81 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare, neprezentarea personalului cu obligații militare la data, ora și locul prevăzute în ordinul de chemare constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2 puncte la 6 puncte”.

„Având în vedere cele precizate mai sus, transmitem cetățenilor județului Galați că îi așteptăm cu toată disponibilitatea instituțională la sediul Centrului militar județean Galați «General Alexandru Cernat» din strada Domnească nr. 92, pentru a-și îndeplini obligațiile legale prevăzute în ordinul de chemare sau pot contacta telefonic instituția noastră la numărul de telefon 0236.413.163 pentru reprogramare”, mai spune comandantul Centrului militar județean Galați.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.