Protestele salariaților din DSP-uri, susținute de Federația Sanitas Recomandat

Federația Sanitas din România a anunțat că susține salariații din DSP-uri și personalul nemedical din unitățile sanitare care protestează în aceste zile sub forma unor pichete spontane.

Oamenii sunt nemulțumiți de deciziile parlamentarilor români care au legiferat, marți, creșteri de venituri numai pentru salariații din casele de asigurări de sănătate.

„Organizația noastră a făcut propuneri pentru introducerea în lege a salariaților din DSP-uri și a personalului nemedical din unitățile sanitare încă din luna martie a acestui an, propuneri care fuseseră adoptate în Comisia pentru sănătate a Senatului României.

Constatând nemulțumirea crescândă, pe bună dreptate, a membrilor noștri de sindicat nedreptățiți, Biroul Executiv al Federației, întrunit în regim de urgență, a hotărât solicitarea organizării în perioada imediat următoare de întâlniri atât la nivelul Ministerului Sănătății cât și la nivelul Guvernului României pentru identificarea de soluții sustenabile și echitabile pentru creșterea veniturilor categoriilor de personal menționate mai sus!

Menționăm că tergiversarea situației actuale poate conduce la blocarea sistemului sanitar în totalitate și, mai mult decât atât, restricționarea accesului populației la serviciile de sănătate poate conduce spre o uriașă revoltă socială care va fi greu de aplanat!

Atragem atenția că formele de manifestare neorganizate sunt un pericol real pentru societate și cerem imperios decidenților să identifice de urgență soluții pentru dezamorsarea conflictului!”, se arată într-un comunicat al Federației Sanitas.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.