Colegiul Farmaciştilor din România şi compania naţională UNIFARM au activat „Canalul de urgenţă” pentru nevoile pacienţilor din România.
Astfel, cele două instituţii (Colegiul Farmaciştilor din România şi Compania Naţională UNIFARM, companie strategică a statului roman) au încheiat un protocol de colaborare pentru a veni în sprijinul pacienţilor din România, se arată într-un comunicat de presă.
Parteneriatul se referă la implementarea unui mecanism de colaborare şi comunicare, prin care se stabilesc acţiuni concrete de asigurare a tratamentului/continuităţii tratamentului pentru pacienţi. În acest sens, Colegiul Farmaciştilor din România, în calitate de partener oficial al proiectului create de UNIFARM, „CANALUL DE URGENŢĂ”, îşi propune să se faciliteze accesul la medicamente care nu sunt disponibile în cantităţi suficiente pe piaţa farmaceutică din România.
Acest sistem a fost conceput pentru a pune la dispozitia pacienţilor, în mod suplimentar şi opţional, tratamentul necesar, în timp real, pentru îmbunătăţirea stării de sănătate sau chiar salvarea vieţii acestora.
Consumul alimentelor ultraprocesate (AUP) este asociat cu o îmbătrânire biologică mai accelerată, potrivit unui studiu al unor cercetători australieni.
Astfel, cercetători de la universitatea Monash din Melbourne au analizat dietele a 16.055 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 79 de ani, având stiluri de viaţă şi stări de sănătate comparabile cu cele din alte ţări occidentale.
Pentru fiecare 10% din aportul caloric zilnic provenit din alimente ultraprocesate, vârsta biologică a unei persoane a crescut cu 2,4 luni, potrivit studiului.
Persoanele cu cel mai mare consum de alimente ultraprocesate au avut o vârstă biologică cu 0,86 de ani mai mare decât cei cu cel mai scăzut consum.
„Semnificaţia descoperirilor noastre este uriaşă, întrucât predicţiile noastre arată că, pentru fiecare creştere de 10% a consumului de alimente ultraprocesate există o creştere cu aproape 2% a riscului de mortalitate şi un risc de 0,5% de boli cronice într-un interval de doi ani”, după cum a precizat Barbara Cardoso, autoarea principala a studiului realizat de Departamentul pentru Nutriţie, Dietetică şi Alimentaţie din cadrul universităţii Monash.
În cadrul proiectului FDI GENERATION CONNECT, coordonat de prof. dr. ing. Daniela Buruiană, s-a celebrat creativitatea și talentul studenților de la Facultatea de Inginerie din Galati. Aceștia au realizat logo-ul aniversar al Facultății de Inginerie – 70 de ani de excelență!
Premierea câștigătorilor a fost onorată de prezența domnului rector al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. dr. ing. habil. Marian Barbu, care a felicitat studenții pentru contribuțiile lor remarcabile și a subliniat importanța inovației și colaborării în mediul academic.
-Premiul I: Stoev Evelina
-Premiul II: Nete Robert
-Premiul III: Mogda Delia
„Mulțumim tuturor participanților pentru implicare și echipei proiectului pentru organizarea impecabilă❗️. Facultatea de Inginerie continuă să inspire și să construiască generațiile viitorului”, au subliniat organizatoriii la final.
Două mențiuni, două premii III, premiul II și premiul I au fost adjudecate de elevii din clasa X A, domeniul Protecția mediului, din Liceul Tehnologic Radu Negru din Galați.
Liceenii au participat la Concursul „Academician Cristofor Simionescu", secțiunea Protecția mediului, organizat de Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului de la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași.
Concursul "Academician Cristofor Simionescu" este organizat de facultatea ieșeană în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene și se desfășoară într-o singură etapă la nivel național. Concursul este inclus în Lista concursurilor naționale școlare ce se organizează și desfășoară la nivel național sub girul Ministerului Educației.
Ediția a XII-a a concursului a cuprins trei secţiuni:
I. Chimie pentru licee şi colegii teoretice
II. Chimie pentru licee şi colegii tehnologice
III. Protecţia mediului
Reuniunea a adus astăzi în fața audienței, formată din studenți, elevi și cadre didactice, tineri cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani din cadrul Centrului de Detenție Brăila - Tichilești, care au relatat experiențe personale legate de infracțiuni precum omorul și violența, acte comise sub influența substanțelor interzise sau alcoolului.
Poveștile de viață marcate de sinceritate și emoție, au subliniat consecințele dramatice ale alegerilor greșite și efectele de lungă durată asupra vieții lor și a celor din jur.
Pe lângă mărturiile personale relatate de persoanele private de libertate, speakerii au oferit informații valoroase despre prevenirea și combaterea consumului de droguri și alcool, subliniind importanța educației și a sprijinului social în reducerea acestui fenomen alarmant.
Scopul central al evenimentul a fost creșterea nivelului de conștientizare în rândul tinerilor asupra riscurilor și pericolelor asociate consumului de droguri și alcool. Prin mărturii directe și dialog deschis, participanții au avut ocazia să înțeleagă complexitatea acestor probleme și să fie motivați să ia decizii informate pentru viitorul lor.
Evenimentul a fost organizat de către Facultatea de Drept, din cadrul Universității Internaționale Danubius, Cercul Științific Studențesc de Drept Public „Nicolae Titulescu” și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră - Departamentul Servicii Studenți, în parteneriat cu Centrul de Detenție Brăila – Tichilești, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați și Serviciul de Probațiune Galați.
Speakerii acetei ediții au fost: Emanuela Roxana IORGA - Serviciul de Probațiune Galați, Angela ENE, Comisar-șef de Poliție - Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Galați și Conf. univ. dr. Ana Alina IONESCU DUMITRACHE, Decan interimar al Facultății de Drept, UID.
Sala Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați a fost, ieri, gazda lansării oficiale a proiectului „Pedagogie digitală în educație - PeDigiEdu”, dedicat dezvoltării competențelor digitale pentru 8.000 de profesori din învățământul preuniversitar!
Proiectul reunește parteneri de prestigiu, precum Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (prin DPPD), Casa Corpului Didactic Brăila, CCD Bihor și Inspectorate Școlare și CCD din județele Galați, Buzău, Vrancea și Satu_Mare.
Termenul limită pentru înscrieri în prima serie de formare (februarie 2025): 15 decembrie 2024.
Vineri, 6 decembrie 2024, începând cu ora 11:00, la Facultatea de Arhitectură Navală în sala D 01, va avea loc o nouă ediție a Colocviilor Constructorilor de Nave (CCN), un eveniment de tradiție dedicat inovației și excelenței în domeniul construcțiilor navale.
Colocviile Constructorilor de Nave se anunță a fi un prilej valoros de schimb de idei și bune practici între profesioniștii din domeniul naval și un omagiu adus excelenței academice și tehnice.
În luna decembrie, Institutul Naţional de Sănătate Publică derulează o campanie de informare, educare şi conştientizare cu privire la factorii de risc pentru bolile cardiovasculare.
Campania vizează creşterea gradului de informare şi conştientizare în rândul populaţiei generale privind problematica bolilor cardiovasculare, având ca ţintă implicarea activă a fiecărui individ în deciziile referitoare la menţinerea şi îmbunătăţirea propriei sănătăţi, după cum se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul insp.gov.ro.
Bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare (BCV) continuă să rămână principala cauză de morbiditate şi mortalitate în lume. Aceste boli reprezint o provocare semnificativă pentru sănătatea publică.
Situația poate fi alarmantă, în agenda publică, numai dacă privim datele statistice. Anul trecut, aproximativ una din două persoane în România a decedat din cauza bolilor aparatului circulator, fiind raportate 43.460 decese prin boală ischemică a inimii şi 42.826 decese cauzate de boli cerebro-vasculare în anul 2023.
Rata standardizată a mortalităţii prin boli cardiovasculare în România este de 2,5 ori mai mare decât media Uniunii Europene.
În anul 2023, conform datelor de la nivelul cabinetelor medicilor de familie, bolile cardiovasculare (cardiopatia ischemică şi bolile cerebro-vasculare) ocupau (împreună cu boala hipertensivă, diabetul şi bolile pulmonare cronice obstructive) primele 5 poziţii în ierarhia bolilor cronice.
România se află printre statele membre ale Uniunii Europene cu cea mai mare mortalitate evitabilă, înregistrând valori înalte ale deceselor, atât din cauze prevenibile prin intervenţii de sănătate publică, cât şi din cauze tratabile prin îngrijiri de calitate adecvate. Principalele cauze ale mortalităţii evitabile în România rămân bolile cardiovasculare cu valori de 1,5 - 3 ori mai mari decât media Uniunii Europene.
Seria de evenimente educația non-formală prin film vă aduce o oportunitate unică de a explora impactul inteligenței artificiale asupra domeniului juridic, psihologiei și societății.
Evenimentul a fost organizat în Aula Magna, alături de speakerii universității, Conf. univ. dr. Andy Pusca, profesor la Facultatea de Drept și Președinte al Consiliului de Administrație al Universității Internaționale Danubius, Lect. univ. dr. Nicu Ionel SAVA și Lect. univ. dr. Neaga SUSANU, profesor la Facultatea de Științe Comportamentale și Aplicate, iar participanții au putut descoperi provocările și oportunitățile generate de tehnologiile moderne.
Filmul, ce explorează legătura dintre psihologie și inteligența artificială, stimulează reflecția asupra unor teme fundamentale, precum conștiința, etica și drepturile entităților non-umane.
Evenimentul a fost destinat elevilor de liceu, studenților, masteranzilor și absolvenților universității noastre și este organizat de Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră.
Seria sesiunilor de mentorat pe tematica ”Strategia de marketing, vânzări și distribuție” din cadrul proiectului ”Danubius International Entrepreneurial Hub” s-a încheiat azi, 02 decembrie, pe platforma Microsoft Teams.
Aceasta a fost ultima ocazie de a primi îndrumare directă și feedback din partea expertului Dică Camelia-Ioana pentru finalizarea strategiei de marketing din cadrul planului de afaceri. Studenții din grupul țintă au avut șansa de a discuta ultimele detalii și de a se asigura că strategia lor este completă și bine pregătită pentru succes.
În cadrul acestei sesiuni de mentorat, participanții au putut atinge mai multe obiective specifice, astfel:
- Finalizarea și rafinarea strategiei de marketing.
- Ajustarea strategiilor de vânzări și distribuție pe baza feedback-ului.
- Asigurarea coerenței și viabilității planului de afaceri.
La finalul seriei de evenimente organizate, echipele de studenți au învățat cum să-și creeze un plan de afaceri de succes!