Materialele informative ale MS, despre protecția împotriva gripei și răcelilor, au ajuns în școli Recomandat

Ministerul Educației a transmis școlilor mai multe materiale informative despre cum se pot proteja elevii împotriva gripei. Printre recomandările Ministerului Sănătății pentru părinți se numără: prezentarea la medicul de familie, hidratarea corespunzătoare a copilului (ceai, apă, sucuri naturale), îndepărtarea secrețiilor nazale pentru a ușura respirația.

Simptomele virusului sincițial respirator (VSR) sunt: tuse, secreții nazale, febră, respirație șuierătoare, respirație rapidă, apnee la sugari (pauze în respirație). Simptomele durează aproximativ două săptămâni.

Dacă copilul are simptomele specifice unei infecții respiratorii, părintele trebuie să se adreseze medicului de familie în cabinet sau la centrul de permanență. Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrul de evaluare către camerele de gardă, potrivit Ministerului Sănătății.

De asemenea, o răceală comună poate să fie recunoscută prin: nas înfundat, secreții nazale abundente, tuse sporadică, dureri în gât, febră moderată. Simptomele debutează progresiv și durează cel mult 5-7 zile.

Și în acest caz se precizează că atât răcelile cât și gripa nu se tratează cu antibiotice.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.