Meditația, dar și întoarcerea la natură ne ține departe de depresii, boli de inimă sau anxietate Recomandat

Practicarea meditaţiei poate contribui la îmbunătăţirea florei intestinale, ceea ce aduce beneficii pentru sănătatea fizică, dar şi mintală, conform unui nou studiu, după cum relatează agențiile de presă internaționale, preocupate de acest subiect.

Meditaţia regulată şi profundă, efectuată timp de mai mulţi ani, poate ajuta la "îmbogăţirea" microflorei intestinale, potrivit noilor cercetări. Acest lucru ar putea contribui la reducerea unor probleme de sănătate la nivel fizic dar şi psihic, precum anxietatea, depresia şi bolile de inimă, au indicat cercetătorii.

Microflora intestinală poate afecta creierul, influenţând starea de spirit şi comportamentul prin axa microfloră-intestin-creier, au scris oameni de ştiinţă din China şi Pakistan în jurnalul General Psychiatry.

Un studiu separat, publicat în revista Occupational & Environmental Medicine, a constatat că plimbările frecvente în parcuri şi în alte spaţii verzi sunt asociate cu o o utilizare mai redusă a anumitor medicamente eliberate pe bază de reţetă în rândul persoanelor care locuiesc în oraşe.

Cercetătorii de la Institutul finlandez pentru sănătate şi bunăstare au descoperit că persoanele care vizitau spaţiile verzi de trei-patru ori pe săptămână prezentau un risc de 33% mai mic de a utiliza medicamente pentru sănătatea mintală, un risc redus cu 36% de a utiliza medicamente pentru tensiunea arterială şi un risc de 26% mai mic de a utiliza medicamente pentru astm, comparativ cu persoanele care se plimbau în zone cu spaţii verzi doar o dată pe săptămână.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2023 23:23

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.