Românii au dreptul la analize gratuite dar, din neștiință, nu le solicită! Recomandat

Situație, cel puțin bizară, în Sănătatea românească, în condițiile în care tot mai mulți conaționali se plâng că suferă de diverse boli.

Românii beneficiază, anual, de un pachet gratuit de analize, dar, din păcate, numai 2% dintre ei beneficiază de ele. O evaluare rapidă a situației indică principalul motiv faptul că medicii nu informează pacienții.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate are un nou mesaj la început de an și le cere pacienților să se adreseze medicilor: "Aveți dreptul la 90 de zile de îngrijire pe an, gratuit din partea Casei (n.r. Casei Naționale de Asigurări). Mergeți și cereți-vă drepturile"

Analizele medicale pe care dacă nu le-ați făcut în anul trecut, aveți dreptul la ele gratuit și cel mai important, fără liste de așteptare la laboratoare", a declarat și Cătălina Călinoiu, purtător cuvânt CNAS.

La ce analize gratuite aveți dreptul?

Un set complet de analize gratuite, o dată pe an pentru cei cu vârste între 18 și 39 de ani.

Cei care au 40 - 60 de ani vor beneficia de consultații preventive gratuite, pentru depistarea precoce a unor boli cum ar fi cele cardio-vasculare, oncologice sau a diabet.

Pentru cei de peste 60 de ani, paleta analizelor gratuite se extinde pentru depistarea osteoporozei, evaluarea sănătăţii mintale, riscului de demenţă şi a depresiei.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.