Ocuparea posturilor vacante din unităţile sanitare, accelerată Recomandat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă că termenele pentru ocuparea posturilor vacante din unităţile sanitare publice, prin concurs, vor fi diminuate de la 100 la 35 de zile.

De asemenea, termenele pentru ocuparea posturilor temporar vacante vor fi reduse de la 40 la 20 de zile, prin modificarea ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 166/2023. De asemenea, potrivit vechii proceduri, pentru organizarea concursului erau prevăzute 90 de zile, termen care scade acum la maximum 30 de zile lucrătoare. Totodată, a fost scurtat termenul prevăzut pentru publicarea rezultatelor de la 5 zile la 3 zile. El a menţionat că, în ce priveşte posturile vacante temporar, termenele maxime au scăzut de la 40 de zile la 20 de zile. Totodată, începând din acest an, toate posturile care se eliberează în sistemul de sănătate, de la data de 1 ianuarie, se pot ocupa fără memorandum.

Ministrul a mai declarat că deblocarea posturilor din sistemul de sănătate a reprezentat una dintre priorităţile ministerului. El a menţionat că în a doua jumătate a anului 2023 Guvernul a adoptat un singur memorandum de scoatere a posturilor la concurs, iar în prima parte a anului au fost adoptate două memorandumuri care vizează deblocarea a aproximativ 7.600 de posturi (3.000 la Ministerul Sănătăţii, iar aproape 4.600 la spitale). Toate posturile de medici solicitate, peste 2.500, sunt scoase la concurs, a menţionat Rafila.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.