Task Force pentru combaterea cancerului în România Recomandat

Din această săptămână, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate funcționează un Task Force pentru combaterea cancerului în România format din reprezentanți ai instituției și medici implicați în lupta cu cancerul.

Primul pas este cartografierea clară a tuturor serviciilor medicale existente în domeniul oncologiei, de la cele preventive la cele de tratament, de la medicina primară și ambulatorie la serviciile medicale spitalicești. Vor fi analizate și serviciile medicale conexe de suport pentru fiecare județ în parte.

Pasul doi constă în definirea foarte clară a serviciilor medicale care se dorește să le avem, noi ca țară, pe viitor. Va fi proiectată în mod realist și pe baze științifice nevoia de servicii de oncologie pentru următorii 5 ani, astfel încât reformarea serviciilor medicale acordate asiguraților să fie realizată în mod sustenabil.

Pentru a înțelege de ce oncologia este o prioritate absolută, trebuie analizate datele statistice, din primul semestru al anului.

Astfel, în Programul național de oncologie erau înregistrați 143.033 pacienți, dintre care 28.457 de pacienți (o cincime dintre pacienții oncologici) la București, Cluj (11.661 pacienți), Iași (8.078), Timiș (7.340), Ialomița (605) și Tulcea (475).

Important de menționat este faptul că acest demers nu dublează activitățile sau rolurile pe care le au alte grupuri de lucru.

Potrivit inițiatorilor, acest Task Force are ca obiectiv definirea unei imagini cât mai clare a serviciilor oferite astăzi, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pacienților oncologici, cât și stabilirea unui plan sustenabil pentru accesul echitabil și nediscriminatoriu al asiguraților la serviciile medicale, investigațiile și tratamentele decontate din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.