Deputatul Viorica Sandu: Cea mai amplă reformă a pensiilor va aduce echitatea între pensionari și stabilitatea sistemului de pensii din România Recomandat

Deputatul PSD Viorica Sandu susține că cea mai amplă reformă a pensiilor va aduce echitatea între pensionari și stabilitatea sistemului de pensii din România. 

Potrivit sursei citate, în acest moment cei mai mulți dintre pensionari (60%) au venituri sub 2.000 de lei/lună, iar trei sferturi dintre ei au sub 2.500 de lei.

„ Este adevărat că faptul că majorările de pensii de anul viitor implică un efort bugetar consistent. Însă acest efort bugetar e necesar din cel puțin trei motive:

  1. Doar prin creșterea pensiilor, celor care au muncit și au contribuit o viață li se va asigura un trai decent .
  2. Reforma pensiilor a fost asumată în PNRR, chiar de către cei care o critică azi, PNL și USR, iar România trebuie să-și respecte angajamentul, pentru accesarea fondurilor europene.
  3. Inechitățile dintre pensionari datează de foarte multă vreme și era necesar ca la un moment dat să se intervină pentru eliminarea lor”, a transmis deputatul Viorica Sandu. 

 Deputatul Viorica Sandu: PSD consideră însă că eliminarea inexităților dintre pensionari este o prioritate!

„Culmea e că și PNL și USR spuneau că reforma pensiilor este o prioritate, când au scris-o în PNRR. Acum, după ce PSD a făcut reforma, iar Comisia Europeană a avizat-o, PNL și USR spun că nu mai e o prioritate. Pentru întrebarea <De unde vin banii pentru majorările de pensii din 2024?> răspunsul e cât se poate de simplu: În fiecare an, bugetul de pensii e completat cu sume de la bugetul de stat. Sursele de finanțare pentru plata pensiilor sunt aceleași: bugetul de pensii (BASS) și bugetul de stat.

Premierul Marcel Ciolacu a spus în mai multe rânduri că majorările de pensii de anul viitor vor fi susținute prin combaterea evaziunii și prin reducerea cheltuielilor aparatului bugetar. În niciun caz nu vor fi susținute din creșterea taxelor. Deja se acționează în sensul indicat de premier. Chiar din acest an s-au impus restrângerea cheltuielilor neesențiale ale instituțiilor și companiilor de stat, iar ANAF a înțeles prioritățile premierului și a colectat în octombrie cele mai mari sume din taxe și impozite”, a mai precizat Viorica Sandu. 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.