MAE: Un român se afla pe nava capturată de către rebelii houthi în Marea Roșie Recomandat

MAE anunță că un cetăţean român se afla printre membrii echipajului navei Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, care naviga în Marea Roşie şi a fost capturată de către miliţiile Houthi.

„La data de 19 noiembrie a.c., nava Galaxy Leader, sub pavilion Bahamas, care naviga în Marea Roşie, a fost capturată de către miliţiile Houthi şi dusă lângă coasta statului Yemen, iar din informaţiile de primă sesizare, printre membrii echipajului s-ar afla şi un cetăţean român. Din dispoziţia ministrului afacerilor externe a fost activată Celula de Criză Interinstituţională, fiind demarate procedurile standard pentru astfel de cazuri care implică cetăţeni români”, a anunțat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Celula de Criză Interinstituţională, în cooperare şi coordonare cu celelalte autorităţi române cu atribuţii în materie şi în strânsă legătură cu alţi parteneri internaţionali continuă să monitorizeze cu maximă atenţie situaţia şi întreprinde demersuri în vederea soluţionării acesteia, precizează instituţia.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Luni, 20 Noiembrie 2023 11:18

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.