Iar se schimbă Bacalaureatul Recomandat

Examenul de Bacalaureat ar putea să conțină 10 probe, potrivit formei actuale a proiectului Legii Învățământului Preuniversitar.

Astfel, toate probele care ar urma să se susțină în timpul anului școlar, în liceele la care învață elevii.

O probă ar fi de „competențe de bază complementare” specializării.

De asemenea, elevii de la real ar urma să dea „competențe de bază socio-umane” ca probă scrisă complementară profilului ales, iar cei de la filierele vocaționale și tehnologice ar urma să susțină, „competențe de bază socio-uman sau matematică”, complementar disciplinelor alese deja pentru Bacalaureat.

Alte probe care ar urma să fie susținute în timpul anului școlar de către elevii de clasa a XII-a sunt cele scrise la limbi străine. Noutatea constă în aceea, că, în noua formulă prevăzută de proiectul de lege, ar urma să se dea examen scris la două limbi străine, ambele putând fi echivalate, dacă elevii au certificate recunoscute de Ministerul Educației. În momemntul de față, examenul se susține oral și la o singură limbă străină.

Tot în cursul anului, elevii de clasa a XII-a ar urma să susțină proba practică de competențe digitale, care poate fi echivalată cu certificat, opțional.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.