La CNSH Tecuci, s-a dat startul manifestărilor dedicate aniversării a 174 de ani de la nașterea marelui reformator al învățământului românesc, SPIRU HARET (patronimul onomastic al colegiului), printr-o activitate cu o denumire sugestivă: Colegiul Național "Spiru Haret" - Tecuci la 174 de ani de la nașterea „patronului spiritual”
Derulată sub o triplă coordonare (dl prof. Ilaș Constantin, dl prof. Poenașu Cătălin, dna bibliotecar Florina Cojocaru) și având ca invitat pe venerabilul profesor Virgil Pavel (fost profesor de matematică și director al colegiului, actualmente pensionar), activitatea a facilitat o rememorare a personalității atât de complexe a lui Spiru Haret, prilejuind, totodată, o îmbogățire a ethos-ului instituțional al CNSH, a zestrei culturale a colegiului.
„Puterea cuvântului” invitatului de onoare al activității, dl prof. Virgil Pavel, a fost vizibilă deopotrivă în alocuțiunea susținută (prin care a făcut trimitere atât la istoria trecută, cât și la cea recentă a școlii, atât la poveștile de viață ale celorlalți, cât și la propriile experiențe în acest spațiu educațional haretian) și în gestul său generos de a dona Bibliotecii CNSH încă cinci lucrări valoroase (căci nu este primul act de acest gen făcut*): patru volume semnate de criticul şi istoricul de artă Corneliu Stoica și cea mai recentă apariție editorială care îi poartă semnătura: „Sculptorul Dan Mateescu”.
Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.