UDJ Galați, în TOP 10 UNIVERSITĂȚI românești vizibile în lume Recomandat

Ranking Web of Universities (Webometrics) a publicat topul universităților din întreaga lume, ediția ianuarie 2024. În acest top, sunt analizate 11 991 de universități din întreaga lume, inclusiv 102 instituții din România.

 

Potrivit raportului Webometrics, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și-a păstrat poziția de lideră în România, ocupând totodată și locul 804 în lume. Pe locul secund se află Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar pe al treilea loc – Universitatea Politehnica din București.

 

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este pe locul zece.

 

Indicatorii luați în calcul de ratingul Web of Universities (Webometrics):

# 50 % – vizibilitatea – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universității le primește de la terțe părți;

# 10 % – transparența – numărul total de citări (vezi mai multe detalii aici);

# 40 % – excelența – calitatea articolelor științifice publicate în reviste internaționale cu impact ridicat, aflate în primele 10 % cele mai citate într-un anumit domeniu.

 

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Științifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului, iar rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie și iulie, în fiecare an.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.