Cadastru gratuit și pentru gălățenii din comunele Barcea și Berești-Meria Recomandat

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), instituție aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a finalizat procedura de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 91 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din 26 de județe.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni.

Cele 91 de loturi (care reprezintă 91 de comune) atribuite în urma licitației însumează peste 325.000 de hectare, iar valoarea totală a contractelor atribuite este de aproximativ 141 de milioane de lei.

În prezent, din cele 660 de comune care beneficiază de fonduri europene pentru înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară, 102 au fost cadastrate integral, iar în alte 455 de UAT-uri se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor.

Pe această cea mai recentă listă și-au găsit loc și două comune din județul Galați: Barcea și Berești-Meria.

În Barcea, suprafața de contractat este de 1.114 ha, iar ofertant este GEOAGRI CADASTRU SRL.

În Berești-Meria, suprafața de contractat este de 9.075 ha, iar ofertant este Asocierea A&C TOPO PROIECT  (Lider) / BC ADVISOR TEAM SRL

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României.

Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.