Ghidul facilităților fiscale pentru domeniul IT, publicat pe portalul ANAF Recomandat

Ghidul privind modalitatea de aplicare a facilităților fiscale, acordate persoanelor fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator, începând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023, a fost publicat pe portalul ANAF, la rubrica Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative, informează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați.

„În materialul realizat de specialiștii ANAF sunt prezentate informații utile referitoare la modalitatea de calcul privind determinarea impozitului pe veniturile din salarii și asimilate salariilor pentru persoanele fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator și beneficiază de facilități fiscale sau modalitatea de calcul al impozitului pe venit și al contribuțiilor sociale obligatorii pentru un venit brut mai mare de 10.000 lei.

În concluzie, persoanele fizice prevăzute la art. 60 pct. 2 din Codul fiscal sunt scutite de la plata impozitului lunar pe veniturile din salarii și asimilate salariilor la locul unde se află funcția de bază, pentru venituri brute lunare de până la 10.000 lei, inclusiv.         

Pentru partea din venitul brut lunar ce depășește 10.000 lei, impozitul se determină prin aplicarea cotei de 10% asupra bazei de calcul determinată ca diferență între venitul net din salarii calculat prin deducerea din venitul brut lunar a contribuțiilor sociale obligatorii aferente unei luni, diminuat cu impozitul aferent părții din venitul brut lunar de până la 10.000 lei inclusiv”, informează AJFP Galați.

Informații suplimentare pot fi obținute în mai multe moduri:

- online, accesând portalul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, www.anaf.ro;

- telefonic, la Serviciul central de asistență contribuabili – Contact-center, la numărul de telefon 031.403.91.60;

- cu prezență fizică, la structurile de asistență pentru contribuabili din cadrul organelor fiscale teritoriale.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.