Fostul Palat al Comisiei Europene a Dunării, din Galați, modernizat prin PNRR Recomandat

Clădirea Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, fostul sediu al Comisiei Europene a Dunării, va fi modernizată cu fonduri europene, asigurate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).  

Contractul de finanțare, în valoare de 7,6 milioane de lei, a fost semnat de către președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

„Este o investiție extrem de importantă, deoarece vizează una dintre cele mai frumoase și mai distinse clădiri ale Galațiului – fostul Palat al Comisiei Europene a Dunării, actualul sediu al Bibliotecii «V.A.Urechia». De altfel, monumentul istoric a primit anul acesta titlul de Marcă a Patrimoniului European.

Clădirea, în care vreme de mai bine de jumătate de secol s-au luat decizii importante pentru întreaga Europă, va fi renovată termic integral. Se vor moderniza inclusiv instalațiile de climatizare, de iluminat, de încălzire, precum și echipamentele tehnice ale clădirii. De asemenea, vor fi montate și sisteme de producere a energiei din surse regenerabile. În plus, vor fi instalate sisteme de management energetic și stații de încărcare pentru mașinile electrice”, a declarat Costel Fotea.

În perioada următoare, Consiliul Județean Galați va demara procedurile de achiziție publică pentru implementarea acestei investiții.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.