Două expoziţii pentru acelaşi artist Recomandat

31 exp 31 exp

În contextul controversei iscate de acuzaţii de falsuri expuse la Muzeul Naţional de Artă al României în expoziţia „Victor Brauner. Între oniric şi ocult”, organizatorii expoziţiei dedicate artistului suprarealist la Muzeul Naţional de Artă Timişoara, la începutul anului 2023, precizează că expoziţia „Victor Brauner: Invenţii şi magie” nu are nicio legătură cu cea de la MNAR. „În selecţia de la Timişoara nu s-a regăsit niciuna din lucrările expuse la MNAR Bucureşti, asupra cărora diverşi experţi au ridicat semne de întrebare cu privire la autenticitatea acestora”, explică organizatorii, relatează News.ro.
Potrivit MNArT, expoziţia timişoreană a fost curatoriată de Camille Morando, responsabil cu informarea şi cercetarea colecţiilor moderne la MNAM-CCI/Centre Pompidou, cercetătoare atentă a operei lui Brauner, curator al altor expoziţii despre Brauner, autoare a unui număr important de texte despre artistul suprarealist.
Directorul general al MNAR şi curatorul expoziţiei în cauză, Călin Stegerean, a precizat că lucrările din expoziţie provin din colecţii ale muzeelor din România şi din Franţa. „Expozitia Victor Brauner a fost organizată cu lucrări din colecţia Muzeului National de Artă al României, a Centrului Pompidou, Muzeul de Arta Modernă Saint Etienne, Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană din Strasbourg, din colecţii particulare din România şi Franţa. Pentru acestea s-au avut în vedere autentificări ale unor experţi recunoscuţi şi prezenţa lor în surse bibliografice care nu a fost contestată în lucrări cu caracter ştiinţific", a declarat managerul într-un comunicat de presă.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.