Se deschide joi noul sezon expoziţional la MNAC Recomandat

30 mn 30 mn

Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC) deschide joi noul sezon expoziţional. Acesta îmbină multe dintre tendinţele pe care MNAC şi-a propus să le acopere: recuperarea unor personalităţi marcante ale istoriei recente a artelor vizuale din România, expoziţii personale, reprezentanţi ai minorităţilor culturale care contribuie astăzi la diversitatea scenei artistice, sprijinirea artei tinerelor generaţii, dar şi o puternică prezenţă internaţională printr-o expoziţie de grup, anunţă instituţia muzeală, potrivit news.ro.
În holul de intrare în muzeu, publicul va vedea expozitia retrospectivă Alma Redlinger, "Pierderea inocenţei". "Fracturile formei, alburile crutate de culoare şi desen deopotrivă dau un traseu rebusistic, compun o şaradă în ale cărei goluri de sens se urmăresc unul pe celălalt artista (portretul ascuns) şi privitorul (vânător de sensuri). Acest joc de descompunere/compunere, păstrând o prospeţime a primelor vârste, este rafinat/complicat prin modularea culturală", spune curatorul Călin Dan.
În emblematica Sala de Marmură de la Parter va fi prezentată instalaţia "Patrimoniu" a artistului Eugen Raportoru, realizată în parteneriat cu Roma Education Fund Romania. „Prin utilizarea aceluiaşi cocktail de vernacular şi oficial, de pictură plus instalaţie, de soluţii standard combinate cu improvizaţii, de materiale nobile cu unele descompuse, el construieşte un memorial dedicat locului pe care Palatul (lui Ceauşescu sau al Parlamentului) a fost edificat în mod abuziv după ce a fost transformat în moloz chiar acel cartier din care s-a ridicat Bucureştiul” - Călin Dan, curator.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.