Bogdan Lungu

Ceremonialul de intrare în serviciu și acordare a pavilionului pentru cele două noi nave maritime de patrulare construite de grupul Damen s-a desfășurat, pe 19 ianuarie, în Portul Constanța.

Proiectul a fost demarat în luna martie a anului 2021, când Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a semnat contractul comercial privind achiziția a două nave maritime de patrulare - Damen FCS 4008 PATROL cu Damen Shipyards Gorinchem B.V. Netherlands.  Contractul s-a derulat  în cadrul proiectului ROFSIB2018OS2ASP02 - Achiziție de mijloace de mobilitate navală necesare Frontex, procedura de atribuire a contractului de achiziție fiind licitația publică deschisă.

Valoarea contractului a fost de 154,633 milioane de lei (26 milioane de euro), proiect derulat din fonduri europene nerambursabile, prin Fondul pentru Securitate Internă, navele  intrând în dotarea PFR  la sfârșitul anului 2022.

Achiziția de nave maritime de patrulare şi şalupe de intervenţie conferă Poliţiei de Frontieră Române o creștere a capacității de intervenţie operativă, pentru desfășurarea de misiuni specifice de a asigura respectarea drepturilor statului român în apele maritime din zona de competență, supravegherea și controlul frontierei maritime, prevenirea și combaterea migrației ilegale și a faptelor specifice criminalității transfrontaliere, căutarea navelor aflate în pericol și salvarea echipajelor acestora.

De asemenea, în contextul gestionarii fenomenului migraționist la frontierele externe ale UE, achiziția de noi mijloace de mobilitate navală este oportună pentru îndeplinirea angajamentelor Poliției de Frontieră Române asumate față de Agenția Frontex, în ceea ce privește detașarea de echipamente tehnice în operațiunile comune derulate la frontiera maritimă externă a UE

Poliţia de Frontieră Română gestionează 2.070 km de frontieră externă a Uniunii Europene, din care 243,5 km sunt la Marea Neagră. Cu navele aflate în dotare, se va asigura dispozitiv de supraveghere eficient, a cărui continuitate asigură permanent acoperirea unui spaţiu maritim de aproximativ 30.000 Km2 (ape maritime interioare, marea teritorială, zona contiguă şi zona economică exclusivă).

Caracteristici tehnico-tactice principale ale celor două nave maritime de patrulare Damen FCS 4008 PATROL:

- executarea de misiuni operative cu o durată de minim 3 zile, nava fiind operațională la  un grad de agitaţie al mării 5 Douglas (valuri cu o înălțime de 4 metri);

- posibilitatea de a transmite în timp real date şi informaţii către centrul de comandă şi control,;

- echipaj: 23 persoane;

- capacitate maximă supravieţuitori (pe puntea pupa): 80 persoane;

- viteză maximă: 30 noduri;

- lungime totală: 42,95 m;

- lăţime totală: 8,65 m;

- pescaj maxim: 3,05 m;

- autonomie de minim 600 mile marine;

- tonaj brut: 300 tone.

Muzeul de Artă Vizuală Galați invită gălățenii să participe, vineri, 27 ianuarie, de la ora 12.30, la vernisajul Salonului Anual al Filialei UAPR Galați 2022.

Cea de a șasea ediție a Salonului Anual în care expun artiștii locali, membrii filialei Galați a Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR), vine cu un tonus pozitiv, prezentând o serie de elemente cu caracter de revigorare a discursului plastic care se așază într-un dialog susținut prin intermediul valorilor de consecvență și continuitate ale artiștilor confirmați in situ, afirmă reprezentanții muzeului gălățean.

„Prezența pe simezele Muzeului de Artă Vizuală Galați a unei serii noi de plasticieni în fiecare an vine să sublinieze buna colaborare dintre instituțiile de educație și cultură din oraș, începând cu Facultatea de Artă din cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați și adăugând un plus firesc în formarea noilor generații de plasticieni gălățeni prin alăturarea ca membri la filiala locală a UAPR.

Prezența expozițională susținută pe parcursul întregului an în cadrul Galeriei de Artă Nicolae Mantu este apoi evidențiată sub forma unei retrospective intitulată Salonul Anual al Filialei UAPR Galați organizată de muzeul nostru”, potrivit sursei citate.

După ce filiala gălățeană a aniversat, anul trecut, 70 de ani de existență prin cultură, ediția din acest an este pusă sub semnul binomului identitate - alteritate, concept ordonator care definește pe de-o parte creatorul, iar pe de alta contextul în care el își desfășoară activitatea.

„Ne oprim în această ediție a Salonului Anual al filialei gălățene cu atenția asupra personalității Marianei Tomozei Cocoș, a cărei dispariție a marcat într-un mod nefavorabil cultura locală în 2022. Individualitate distinctă în peisajul plasticii din orașul nostru, cu o îndelungă și bogată activitate în domeniu, Mariana Tomozei Cocoș s-a afirmat pe o multitudine de planuri dintre care remarcăm critica de artă, profesoratul la catedra de istoria artei în cadrul Liceului de Arte Dimitrie Cuclin, activitatea susținută de artist plastic și nu în ultimul rând cea de muzeograf la Muzeul de Artă Vizuală Galați”, spune muzeograful Eduard Costandache.

Organizaţiile Eco Ruralis, Romapis şi WWF România solicită retragerea autorizaţiilor emise de Ministerul Agriculturii pentru tratarea seminţelor de porumb, floarea-soarelui şi sfeclă de zahăr cu neonicotinoide şi conformarea la hotărârea Curţii de Justiţie Europene, care a decis pe 19 ianuarie 2023 că aceste derogări sunt nelegale, conform unui comunicat de presă remis miercuri.

„În cazul în care derogarea nu este anulată, dorim să informăm apicultorii şi cetăţenii că sfecla de zahăr se va trata cu clotianidin şi tiametoxam şi se va semăna în judeţele Alba, Bacău, Botoşani, Braşov, Brăila, Cluj, Covasna, Galaţi, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Sibiu, Suceava, Vaslui, în perioada 1 martie - 30 mai. Iar tratamentele la porumb şi floarea-soarelui, cu imidacloprid şi tiametoxam, au început în 23 ianuarie şi se vor cultiva în toată ţara, "pe suprafeţele puternic afectate", conform textului derogării.

Menţionăm că imidaclopridul poate "beneficia" de derogări şi în cursul anului pentru culturile de toamnă (de cereale păioase), de pildă, în baza aceleiaşi motivări devenită standard şi tot la cererea cultivatorilor pe suprafeţe mari, în acest caz cultivatorii de porumb. Deci, o lungă perioadă din an, oamenii şi mediul sunt expuşi la riscurile asociate acestei substanţe, la care se adaugă multiplele alte tipuri de pesticide chimice care mai sunt folosite punctual, pe culturi/seminţe şi suprafeţe mai mici sau mai mari”, susţin reprezentaţii WWF România în documentul citat.

Aceştia afirmă că Ministerul Agriculturii a emis din nou o serie de autorizaţii "de urgenţă" pentru a permite şi anul acesta tratarea seminţelor de porumb, floarea-soarelui şi sfeclă de zahăr cu substanţe chimice extrem de toxice pentru albine, mediu şi om, decizia fiind luată înainte de Crăciun fără consultarea părţilor afectate (apicultori, societate civilă), la cererea şi în beneficiul a cinci organizaţii de fermieri mari.

Potrivit comunicatului, aceste substanţe (neonicotinoide) sunt interzise în Uniunea Europeană din anul 2018, iar Curtea de Justiţie Europeană a decis pe 19 ianuarie a.c. că aceste autorizaţii (derogări) sunt nelegale şi statele membre UE nu au voie să aprobe folosirea seminţelor tratate cu neonicotinoide.

„Substanţele în cauză sunt clothianidin, imidacloprid şi thiamethoxam şi sunt destinate a combate anumite insecte din sol care pot ataca seminţele plantelor, însă problema majoră este că acestea rămân în plantă şi afectează şi alte insecte "benefice" - albinele şi alţi polenizatori, prin faptul că se hrănesc cu polenul, nectarul şi gutaţia contaminate. De asemenea, la semănatul seminţelor tratate se produce praf încărcat cu pesticide care se dispersează în aer, constând într-o sursă suplimentară de stres atât pentru polenizatori, cât şi pentru mediu în general şi oameni.

Pentru a se reduce această problemă (atenţie, e vorba de a se reduce, nu elimina), există numeroase reguli şi un anumit tip de echipament ce poate fi folosit la semănat, însă nerespectarea acestora duce doar la retragerea autorizaţiei de folosire a seminţelor tratate, iar societatea şi mediul înconjurător rămân să suporte costurile de sănătate asociate cu prezenţa pesticidelor în plante, sol, apă, aer, produse agricole şi alimentare”, explică WWF în comunicat.

UMB este primul constructor din România care unește două provincii și prin autostradă: Muntenia cu Moldova, prin Autostrada Moldovei, informează Economedia.

Au fost semnate contracte cu firmele lui Dorinel Umbrărescu de la Buzău până la Bacău (aproape 180 km), iar alți 77 de kilometri dintre Bacău și Pașcani așteaptă decizia CNSC la contestația Danlin.

Constructorul băcăuan lucrează pe cele șapte loturi contractate, „capetele” de la Buzău și Focșani fiind în șantier încă de la sfârșitul anului trecut, iar din primele zile ale lui 2023 au început lucrările pregătitoare și pe secțiunea Focșani – Bacău, la nici o lună de la semnarea contractelor, potrivit sursei citate.

Practic, 2025 trebuie să fie anul în care, pentru prima dată, două din cele trei mari provincii istorice din România sunt unite și prin infrastructură de transport modernă, în acest caz autostradă, deoarece calea ferată (reabilitarea la 160 km/h) este mult în urma proiectelor rutiere, mai scrie Economedia.

Reprezentantul constructorilor podului suspendat peste Dunăre, ing. Viorel Eșanu, a anunţat că, în zona şantierului, vor fi impuse noi restricţii de circulaţie începând cu data de 27 ianuarie, relatează Agerpres.

„Dorim să aducem la cunoştinţa participanţilor la trafic şi a riveranilor faptul că, începând cu data de 27 ianuarie, vor fi impuse restricţii de circulaţie suplimentare celor deja comunicate, ca urmare a lucrărilor de terasament ce urmează să fie efectuate în zona trecere nivel calea ferată şi Calea Galaţi. Traficul rutier pentru accesul la proprietăţi se va desfăşura pe strada Bacului cu descărcare în şoseaua Baldovineşti", a precizat ing. Viorel Eşanu.

Potrivit reprezentantului antreprenorului, DN 2B va fi tranzitat pe sectorul cuprins între intersecţia cu şoseaua Baldovineşti şi intersecţia cu DC 10, iar traseul ocolitor va continua cu DJ 221B până la Calea Galaţi.

Licitaţia pentru realizarea podului suspendat peste Dunăre, cea mai mare lucrare de infrastructură din România din ultimii 30 de ani, a fost câştigată, în ianuarie 2018, de asocierea a două firme - una din Italia şi cealaltă din Japonia.

Lucrările ar urma să fie finalizate în acest an.

Pentru buna desfășurare a acțiunilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, în data de 24 ianuarie, sunt necesare unele restricții de trafic și devieri ale unor mijloace de transport în comun, informează municipalitatea.

Astfel, în intervalul orar 13.00 – 14.00, traficul rutier va fi restricționat pe str. Domnească (tronsonul cuprins între str. V. Alecsandri și str. Cezar) și pe str. Dimitrie Bolintineanu (tronsonul cuprins între str. Domnească și str. Științei).

Rutele ocolitoare recomandate pentru autovehicule sunt:

- Pe direcția Centru  -  Parc C.F.R.: str. Domnească – str. Ep. Melchisedec Șt. – str. Grădina Veche – str. Cezar – str. Domnească;

- Pe direcția Parc C.F.R. – Centru: str. Domnească – str. Radu Negru – str. Științei – str. V. Alecsandri – str. Domnească;

- Pe direcția Piața Centrală – Parc C.F.R.: str. Traian – str. Rizer – str. V. Alecsandri – str. Gradina Veche – str. Cezar – str. Domnească;

- Pe direcția Parc C.F.R. – Piața Centrală: str. Domnească – str. Radu Negru – str. Științei – str. Basarabiei – str. Dr. Al. Carnabel – Piața Centrală.

În intervalul 12.30 – 14.30 vor surveni următoarele modificări în programul de transport:

-  troleibuzele care asigură traseul 102 (Micro 19 – Parc CFR) vor întoarce în Centru pe str. Brigadierilor;

-  autobuzele de pe traseul 105 (Micro 19 – Grădina Publică) vor circula deviat pe str. Domnească – str. Basarabiei – str. Traian – Spitalul Militar și retur;

- autobuzele de pe traseul 26, din Bariera Traian vor circula deviat pe str. Traian – str. Basarabiei – str. Domnească – str. Gării – Gara CFR și retur.

Autobuzele care asigură cele două trasee vor respecta toate stațiile aferente străzilor pe care sunt deviate.

La sfârșitul lunii noiembrie 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați erau înregistrați 10.160 de șomeri (din care 4.656 femei), rata șomajului fiind de 6,13% (calculată în funcție de populația activă civilă la data de 1 ianuarie 2022), cu 0,51 puncte procentuale mai mare decât la sfârșitul lunii precedente.

Din totalul de 10.160 de persoane, 977 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 9.183 erau șomeri neindemnizați.

Conform ultimei situații statistice lunare publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, cele mai ridicate niveluri ale ratei șomajului, la data de 30 noiembrie 2022, au fost în: Vaslui (8,42%), Teleorman (8,19%), Dolj (7,40%), Mehedinți (6,88%), Olt (6,34%) și Galați (6,13%). Județul Galați ocupă astfel locul 6 în topul județelor cu rată mare a șomajului înregistrat.

Județele cu cel mai mare număr de șomeri în evidență, la sfârșitul lunii noiembrie 2022, au fost următoarele: Dolj (16.648 de șomeri), municipiul București (12.824), Suceava (10.539) și Galați (10.160 de șomeri). În acest al doilea clasament, județul Galați este pe locul 4.  

„Am traversat perioade dificile și pline de provocări, timp în care ne-am adaptat activitatea vremurilor, având prioritare, de fiecare dată, nevoile actuale ale comunității gălățene”, se afirmă într-o postare a Fundației Comunitare Galați în care este anunțată începerea înscrierilor la ediția 2023 a Semimaratonului Galați.

„Poate cel mai iubit program al nostru, Semimaraton Galați, ajunge în acest an la ce-a de-a 10-aediție și numără peste 5.000 de alergători, 81 de proiecte și 409.051 lei granturi acordate către ONG-urile și grupurile de inițiativă participante în toate edițiile. În acest an, la ceas aniversar, ne dorim să finanțăm proiecte care urmăresc dezvoltarea și sprijinul unor comunități de zece”, potrivit sursei citate.

Proiectele pot fi înscrise la adresa https://semimaratongalati.ro/inscrie-un-proiect-la.../

Organizațiile interesate sunt invitate să aplice la call-ul deschis până pe 7 februarie 2023 și să se alăture dorinței și eforturilor comune de a aduce aportul în comunitatea gălățeană.

Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) S.A. Galați a anunțat semnarea , cu PBN Logistics Galați, a contractului de proiectare și execuție lucrări aferent proiectului „Amenajare Dane RO-RO - Port Bazinul Nou”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Antreprenor al proiectului este asocierea formată din firmele Tancrad SRL, Citadina 98 SA, Lemacons SRL, Vega 93 SRL și Oldroad Construct SRL.

Durata de realizare a investiției este de 18 de luni, din care 12 luni pentru realizarea lucrărilor de construcții montaj și 6 luni pentru proiectare.

Valoarea contractului de proiectare și execuție lucrări este de aproximativ 120 milioane lei. (cca. 24,5 mil euro inclusiv TVA)

Proiectul creează premisele pentru creșterea traficului în Portul Galați, cu aproximativ 58.000 tone în primul an de exploatare, reducerea timpilor de încărcare/descărcare, creșterea siguranței operațiunilor portuare și îmbunătățirea condițiilor de acces la infrastructura portuară din Port Bazinul Nou Galați.

Pentru atingerea acestor obiective, proiectul presupune realizarea următoarelor lucrări:

- Reabilitarea cheurilor de acostare ale danelor 39 și 40, cu o lungime totală de 300 m. Prin adoptarea acestei soluții se obține o lățime a bazinului portuar de 139 m, măsurată de la paramentul cheului proiectat până la viitorul terminal multimodal;

- Amenajarea rampei Ro-Ro la dana 41. Lungimea rampei este de 46 m, iar lățimea este de 30 m. Pentru traficul rampei, de îmbarcare - debarcare autovehicule cu mărfuri, nava Ro-Ro specializată are pescajul de 7.0 m și lungimea de 130 m;

- Amenajarea cheului pereat între rampa Ro-Ro și frontul vertical al platformei multimodale (109 m);

- Execuția lucrărilor de alimentare cu apă (inclusiv pentru stingerea incendiilor) și de canalizare, a rețelelor de alimentare cu energie electrică, iluminat public la toate danele;

- Lucrări de dragaj pentru asigurarea adâncimii la cheurile de acostare.

Societatea Apă Canal SA Galați informează că, în intervalul 19-20 ianuarie, se vor executa lucrări de cuplare a tronsonului de conductă magistrală de aducțiune apă brută de profunzime Dn1000mm PEHD (subtraversare Drum Centură), executat în cadrul obiectivului de investiții al Consiliului Județului Galați „Extindere și modernizare drum centură – varianta ocolitoare a municipiului Galați – deviere utilități”.

Lucrările se execută de către Alitec Solution SRL.

În toată perioada lucrărilor de cuplare a noului tronson de conductă magistrală, care necesită scoaterea din funcție a conductei magistrale de aducțiune Dn1000mm Șerbești-Galați, operatorul Apă Canal va lua măsuri de asigurare a necesarului de apă brută pentru Stația Filești prin conducta de aducțiune Dn800mm Serbești-Galați și va efectua manevrele necesare suplimentării necesarului de apă pentru consumatorii din municipiul Galați cu debit din sursa de suprafață (Dunărea).

Lucrările executate vor conduce la sistarea apei în zilele de 18, 19 și 20 ianuarie, pentru consumatorii (abonați casnici și agenți economici) din str. Drumul de Centură, partea stângă pe sensul de mers din str. Brăilei până în str. Levaditti, respectiv imobilele din Drumul de Centură nr.88-240.

Apă Canal va pune la dispoziția acestor clienți cisterne cu apă. Cereri suplimentare pot fi făcute la dispeceratul societății, la numerele de telefon 0236 463 294 și 0236 473 380 int.133.

„De asemenea, în perioada 18-21 ianuarie 2023, pentru a avea posibilitatea asigurării apei potabile în parametri pe parcursul zilei pentru consumatorii arondați Stației de Repompare Filești, suntem nevoiți să procedăm la furnizarea apei cu presiune redusă pe timpul nopții. Reamintim ca arealul arondat stației este cuprins între: str. Gh. Doja, bdul. G. Coșbuc, str. Drumul Viilor, str. N. Mantu, str. Drumul de Centură, Sat Filești, Calea Smârdan, respectiv următoarele cartiere, cu străzile adiacente: Aurel Vlaicu, Siderurgiștilor Vest, Micro 14 (inclusiv Viaduct), I.C. Frimu, Filești, Sat Filești, Micro 38, Micro 39A, Micro 39B, Micro 39C, Micro 40, Micro 13B”, precizează operatorul Apă Canal.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/mediainfo/public_html/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/user.php on line 269