Sorin Manescu

Miercuri seara, sala Polivalentă Dunărea din oraşul nostru a găzduit returul dintre CSM Arcada Galaţi -Savo Volley Kuopio din optimile CEV Cup la volei masculin. Echipa gălăţeană pregătită de Sergiu Stancu a început în forţă şi s-a impus clar în primul set şi mai avea nevoie de încă unul pentru a merge mai departe. Campionii României au încercat să tranşeze rapid soarta calificării şi au avut patru puncte avantaj: 16-12, 18-14, 21-17 dar finlandezii s-au agăţat şi au restabilit egalitatea după ce au valorificat a patra minge de set. Arcada a irosit două oportunităţi de 2-0. Situaţia s-a complicat puţin, Savo, care a folosit trei jucători de 19 ani a început cu gânduri mari şi 4-0 pe tabelă setul trei dar experienţa superioară a echipei noastre şi-a spus cuvântul şi Raţă a închis partida şi ne-a scutit de alte emoţii. Rezultat final: CSM Arcada Galaţi -Savo Volley Kuopio 3-1 (15, -28, 18, 21). Echipa gălăţeană a folosit formula: Butnaru 4 puncte, Malescha 18 p, Bala 7 p, Sobirov 7 p, Lescov 3 p, Madsen 5 p -Kantor, libero. Au mai jucat: Magdaş 2 p, Smits, Talpă 2 p, Bartunek 2 p, Raţă 9 p, Cristudor -libero. Cu 6-2 la general, CSM Arcada a obţinut calificarea în faza play off-urilor unde va întâlni un nume greu în voleiul european şi mondial, Piacenza. Turul va avea loc la Galaţi iar returul în Italia, datele de desfăşurare a jocurilor urmând să fie stabilite ulterior de CEV.

sursa foto: Sportul Ilustrat

Un cetăţean bulgar în vârstă de 53 de ani este cercetat penal pentru tăinuire după ce a încercat să scoată din România, prin PTF Giurgiu, pe o platformă, în regim de curierat, două autoturisme căutate de autorităţile din Belgia. "În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, o autoutilitară marca Volkswagen, condusă de un cetăţean bulgar, în vârstă de 53 de ani, care transporta pe platformă două autoturisme, marca Renault, model Scenic. Cu ocazia efectuării verificărilor, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că certificatele de înmatriculare al autoturismelor tractate nu întrunesc condiţiile de fond şi formă ale unor documente autentice, fiind false total, mijloacele de transport figurând ca bun căutat pentru confiscare, alerte emise de către autorităţile din Belgia. Cetăţeanul bulgar a declarat poliţiştilor de frontieră că nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismele figurează ca fiind căutate pentru confiscare, acesta efectuând transportul, în regim de curierat, în Bulgaria", se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de ITPF Giurgiu.


Românul David Popovici s-a calificat miercuri cu al cincilea timp în finala probei de 100 m liber, la Campionatele Mondiale de înot în bazin scurt (25 metri) de la Melbourne.
Popovici (18 ani) a stabilit un nou record mondial de juniori, cu acest prilej, 45 sec 91/100, fiind devansat în prima serie doar de francezul Maxime Grousset, 45 sec 58/100.
Primii trei din cealaltă semifinală au fost mai rapizi decât înotătorul român, Jordan Crooks (Insulele Cayman), 45 sec 55/100, australianul Kyle Chalmers, 45 sec 66/100, şi italianul Alessandro Miressi, 45 sec 74/100. Finala este programată joi, de la ora 10:42.

Spectacolul de operă "La Serva Padrona" ("Servitoarea Stăpână"), produs de Asociaţia Culturală Nirmal Art, va avea loc pe 28 decembrie, de la ora 19,00, la Sala Majestic a Teatrului Odeon. Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, soprana Cleopatra David şi baritonul italian Tonino Crisciotti sunt cuplul de artişti care vor întruchipa personajele principale într-o punere în scenă actualizată de Alexandru Pătraşcu.
Conducerea muzicală aparţine lui Ieronim Buga, regia este semnată de Alexandru Pătraşcu, iar scenografia de Gary Deskin, potrivit Agerpres. Îşi dă concursul un cvartet alcătuit din membri ai Filarmonicii "George Enescu" (Natalia Pancec - vioară; Tania Zâmbreanu - vioară; Alexandra Marin - violă; Eugen Bogdan Popa - violoncel).
"Spectacolul din 28 decembrie aduce pe scenă solişti invitaţi, artişti instrumentişti ai Filarmonicii bucureştene, dar angrenează o serie de forţe şi de resurse care nu vor lăsa publicul să rămână pasiv. În 'Servitoarea Stăpână', rolurile şi ierarhiile umane se schimbă dintr-un moment în altul. Nu este doar o poveste despre un bărbat şi o femeie, nici despre virtuţile celor "mici" care reuşesc în viaţă, aşa cum s-ar putea crede. Fiecare personaj, fiecare dialog, fiecare situaţie este decupată dintr-o realitate care trece graniţele timpului, iată de ce opera nu îmbătrâneşte niciodată", precizează sursa citată.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în ultimele 24 de ore la 4.021 de evenimente, 2.644 dintre acestea privind menţinerea ordinii publice şi 1.377 situaţii de urgenţă. Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de MAI, la nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 861 de posibile infracţiuni, peste 22% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de vineri s-au dispus măsuri preventive pentru 48 de persoane şi în urma investigaţiilor desfăşurate au fost identificaţi 50 de autori în 34 de dosare penale cu AN aflate în evidenţă. De asemenea, echipajele de poliţie au depistat 21 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale. Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 148 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 186 de fapte penale. În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au reţinut 470 de permise de conducere şi au retras 397 de certificate de înmatriculare. Poliţiştii şi jandarmii au constatat 6.329 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2,2 milioane de lei. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 117 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi au aplicat 402 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 130.200 de lei.

Teatrul "Ion Creangă" din Bucureşti organizează, în perioada 8 - 22 decembrie, cea de-a doua ediţie a evenimentului "Acasă la Moş Crăciun", la Sala Mica din strada Biserica Amzei. "Până aproape de Ajun, căsuţa lui Moş Crăciun se mută la Sala Mică, în curtea Teatrului 'Ion Creangă', unde Moş Crăciun va sosi cu sania şi renii săi. Din Laponia au sosit şi elfii ghiduşi, care au pus la cale cele mai frumoase ateliere de Crăciun, crăciuniţele au avut grijă să decoreze bradul şi toată căsuţa Moşului cu lumina magică de sărbătoare, iar soldăţeii de plumb vă aşteapta la intrare să vă conducă în labirintul poveştilor de iarnă", informează un comunicat al Teatrului "Ion Creangă" transmis AGERPRES. Spectacolul "Alertă în Laponia", cu scenariul şi regia semnate de Ani Creţu, va avea premiera în prima zi a evenimentului, joi, de la ora 17,00.
Din distribuţie fac parte Daniel Tudorică, Cerasela Popescu, Alexandru Prică, Andreea Mera, Ciprian Niculae, Marius Nanău, Claudia Revnic, Oliviu-Cristian Bughiu, Iulian Bălan şi Ani Creţu. Muzica este semnată de Radu Mihalache, scenografia - de Roxana şi Andrei Răduţ.
Accesul la activităţi - spectacole, ateliere şi Căsuţa lui Moş Crăciun - se face în baza biletului de participare pentru copil. Biletele au fost puse în vânzare şi pot fi cumpărate atât online, de pe platformele de ticketing Entertix şi Myticket, cât şi de la casa de bilete a teatrului.

Poliţiştii din Turceni efectuează, marţi dimineaţa, trei percheziţii în municipiul Ploieşti la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune, care ar fi pretins că sunt preoţi şi pot rezolva diverse probleme, prejudiciul fiind de 80.000 de lei, informează IPJ Gorj. Potrivit sursei citate, percheziţiile au loc sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Bănuiţii ar fi utilizat o reţea de socializare, prin intermediul căreia ar fi pretins că ar fi preoţi şi ar putea rezolva diverse probleme.
Aceştia erau contactaţi de persoanele vătămate, cărora le-ar fi promis că pot rezolva orice problemă, determinându-le să plătească diferite sume de bani, pentru aceste servicii.
Prejudiciul estimat în cauză este de 80.000 de lei. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Catherine, Prinţesa de Wales, şi-a făcut apariţia, vineri seara, la decernarea Premiilor Earthshot 2022, într-o rochie închiriată pe care a accesorizat-o cu un colier de smarald purtat cândva de prinţesa Diana, potrivit CNN. Colierul de smarald şi diamant, în stil art deco, a fost una dintre bijuteriile preferate ale prinţesei Diana, pe care a purtat-o cu îndrăzneală pe frunte, ca bentiţă, în timpul unui turneu din 1985 prin Australia, împreună cu soţul ei, prinţul Charles. Bijuteria fusese împrumutată Dianei de către regina Elizabeth II, scrie news.ro. Kate a asortat colierul cu o rochie verde Solace London, închiriată cu 74 de lire sterline (90 de dolari) de pe platforma online HURR.
Prinţul William a fondat Premiul Earthshot în 2020, în speranţa de a valorifica cele mai inteligente minţi ale lumii pentru a face faţă unora dintre cele mai presante provocări de mediu cu care se confruntă omenirea. În fiecare an, în următorul deceniu, cinci câştigători vor primi 1 milion de lire sterline (aproximativ 1,12 milioane de dolari) pentru a-şi dezvolta soluţiile creative.
La ceremonie, William a spus: „Cred că soluţiile Earthshot pe care le-aţi văzut în această seară demonstrează că putem depăşi cele mai mari provocări ale planetei noastre. Şi sprijinindu-le şi extinzându-le ne putem schimba viitorul. Alături de câştigătorii şi finaliştii din această seară şi de cei care vor fi descoperiţi în anii următori, sper ca moştenirea Earthshot va continua să crească, ajutând comunităţile şi planeta noastră să prospere".

Falsul medic italian Matteo Politi a fost condamnat marţi de Judecătoria Sectorului 1 la trei ani şi zece luni închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat că a operat 28 de persoane în mai multe clinici private, deşi nu avea dreptul să exercite profesia de doctor pe teritoriul României.
Potrivit deciziei instanţei, care nu este definitivă, Matteo Politi a fost condamnat pentru mai multe infracţiuni de înşelăciune, dar şi pentru instigare mediată la fals intelectual şi participaţie improprie la fals intelectual. De asemenea, el a fost obligat de instanţă să plăteasca daune morale şi materiale către mai multe părţi civile, sumele fiind cuprinse între 1.000 de lei şi 11.800 de euro.

Doi tineri pianişti care studiază în Marea Britanie, Anelise Gămulescu şi Luca Newman, vor evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român în zilele de 6 şi 13 decembrie, la ora 19,00. În recitalul din 6 decembrie, Anelise Gămulescu va interpreta lucrări din creaţia compozitorilor Ludwig van Beethoven, Franz Liszt, Claude Debussy şi Paul Constantinescu, anunţă Filarmonica George Enescu. Stagiunea de marţi seara îl are ca invitat, în 13 decembrie, pe Luca Newman, care va interpreta lucrări de Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin, Serghei Prokofiev şi Franz Liszt/Giuseppe Verdi.
Biletele se pot cumpăra de la Casa de Bilete a Ateneului Român sau online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secţiunea "Calendar". Stagiunea de marţi seara este un proiect care a luat naştere în anul 2008 şi este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenţia de a susţine şi a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiţii internaţionale sau care se află la studii în străinătate, menţionează sursa citată.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/mediainfo/public_html/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/user.php on line 269