Daniel Neagu

Primăria municipiului Galați vine cu noutăți din „Orășelul lui Moș Crăciun”, din Grădina Publică, unde distracția va continua.

Astfel, marți 5 decembrie, patinoarul se va deschide încă de dimineață când, între orele 9.30 și 11.30, accesul va fi gratuit pentru toți copiii. Va fi prezentă și echipa de la "Neața cu Răzvan și Dani" care va sărbători evenimentul alături de cei prezenți.

Seara, începând cu ora 18.00, Școala de Canto Master Studio Galați  va prezenta un spectacol deosebit oferit de tineri talentați. Apoi, Trupa Marili va oferi un spectacol captivant pentru cei mici. Profa de Distracție, Dodoroni, Marilu, Patita și Fundița pregătesc un program de distracție și muzică de sărbători.

Miercuri, 6 decembrie, începând cu ora 18.00, vor oferi spectacole Andreea Ignat, Corul de Crăciunițe EsTrada Studio și BIBI.

Un sondaj realizat de INSCOP arată că dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL – 20,1%, AUR- 19,5%, iar partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S., ar trece de pragul de 5% necesar intrării în Parlament.

Raportat la cei care au exprimat preferinţa pentru un partid din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot (65,2% din total eşantion), 30,2% dintre români ar vota cu PSD, 20,1% cu PNL, iar cu AUR 19,5%. Pentru USR ar vota 11,9% dintre români, în timp ce SOS ar obţine 5,2% dintre opţiunile de vot. Pentru UDMR ar vota 4,9% dintre cei care şi-au exprimat o opţiune de vot, iar  pentru Pro România 2%.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 20 – 27 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului.

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut un discurs la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28).

„În ultimele zile, la COP28, am avut ocazia să mă adresez în principal actorilor guvernamentali, colegilor lideri mondiali. Cu toate acestea, cred cu tărie că, pentru a răspunde în mod eficient schimbărilor climatice, guvernele trebuie să dezvolte un parteneriat puternic cu întreprinderile, instituțiile financiare, entitățile de cercetare și inovare și ONG-urile. Prin urmare, sunt bucuros că mă aflu astăzi aici, alături de inovatori din toate aceste sectoare. România este situată în Europa Centrală, într-o regiune percepută uneori ca având o amprentă de carbon mare. Cu toate acestea, puțini oameni știu că România și-a redus de fapt emisiile de gaze cu efect de seră cu peste două treimi, în ultimele trei decenii, în timp ce și-a multiplicat produsul intern brut. Pornind de la acest bilanț, ne angajăm să ne dezvoltăm economia și să ne reducem în continuare emisiile, în mod simultan. În acest sens, avem nevoie de tehnologii transformatoare și inovatoare la prețuri accesibile”, a spus Iohannis în prima parte a discursului.

Șeful statului a vorbit și despre inovațiile din domeniu promovate de centrele universitare și de companiile din România.

„Peisajul inovației verzi din România este foarte dinamic. Marile centre universitare, cum ar fi cele din București și Cluj, inovează în domeniul materialelor de construcție durabile și al aplicațiilor pentru eficiență energetică. Companiile din România susțin progresul tehnologiei pompelor de căldură, despre care anticipăm că vor fi esențiale pentru decarbonizarea sectorului încălzirii și răcirii clădirilor din România și din Uniunea Europeană.Cercetarea și inovarea pot ajuta la consolidarea și la adaptarea superioară a producției agricole la schimbările climatice, atât în România, cât și la nivel mondial. La COP26, la Glasgow, România a fost printre primele țări care s-au alăturat Misiunii de Inovare Agricolă pentru Climă, o inițiativă care urmărește să abordeze schimbările climatice și foametea la nivel mondial prin inovație la nivelul sistemelor alimentare”, a transmis Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis participă la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28), în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este despre conștientizare, egalitate de șanse, integrare, solidaritate și demnitate, susține președintele CJ Galați, Costel Fotea, într-un mesaj pe Facebook.
 
„De aceea, lupta noastră pentru combaterea oricărei forme de discriminare trebuie să fie neîncetată. Am avut privilegiul să împart bucurii și provocări cu acești minunați oameni, în cadrul multelor colaborări, proiecte și evenimente pe care le-am organizat împreună cu Asociația Persoanelor cu Handicap “Sporting Club” Galați și Asociația Nevăzătorilor din România, filiala Galați.
 
Și de fiecare dată, am rămas impresionat de dăruirea lor, de felul lor de a se bucura de viață, de curajul de care dau dovadă clipă de clipă și mai ales de faptul că, în fiecare zi, ne arată tuturor cât de puternică este voința unui om.
 
Dragi gălățeni,
Să ne deschidem inimile către cei din jur și să construim o lume plină de înțelegere și bunătate!”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Avansează lucrările la podul hobanat de Drumul de Centură. Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a anunțat că se toarnă primul strat de asfalt pe rampa dinspre Talcioc

„Pentru construirea celor două rampe ale podului hobanat s-au utilizat peste 35.000 de metri cubi de material, având în vedere că ele au aproape 6 metri înălțime în zona de conectare cu podul. Astăzi se toarnă primul strat de asfalt pe rampa dinspre Talcioc, precum și la noul sens giratoriu din zonă.

La cea de-a doua rampă a podului, înainte de a turna asfalt trebuie finalizate lucrările la rețelele de utilități”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

De asemenea, pe pod se lucrează la partea de hidroizolație, iar în perioada următoare, în funcție de condițiile meteo, se va turna asfalt și pe alte tronsoane ale Drumului de Centură.

Premierul Marcel Ciolacu susține că, dacă nu ar fi fost luate măsurile fiscale, România ar fi rămas de la 1 martie 2024 fără fonduri europene, iar acest lucru ar fi însemnat un dezastru naţional.

”Eu am promis şi nu mi-a convenit în primele zile după ce am preluat mandatul, în primul telefon primit de la Comisie, să fiu avertizat că anul viitor se vor tăia fondurile europene, dacă România continuă în acest ritm şi nu se ia nicio măsură. După vizita în Germania, prima  vizită a fost la Bruxelles, să discut şi să văd cifrele. Comisia are cifre la fel ca şi noi, nu trebuie să se mute Ministerul de Finanţe al  României. Realitatea era, când am devenit prim-ministru, că ne vom încadra într-un deficit de 6,8 la sută. Lucrul acesta nu se va întâmpla.
 
Aceasta ar fi însemnat să depăşim 0,6 deficitul de anul trecut. Automat de la 1 martie, România ar fi rămas fără fonduri europene. Asta ar fi însemnat un dezastru naţional, o renunţate la 70 miliarde de euro şi la reformele din PNRR. Credeţi că eu mi-am dorit să vin şi să am discuţia publică, dar mă bucur că a fost discuţia publică în ceea ce priveşte taxele şi măsurile fiscale pe care  a trebuit să le iau imediat să pot închide anul 2023 şi să am o proiecţe pe 2024 în nişte termeni totuşi corecţi? ”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena3.

 

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă susține de Ziua Naţională a României că ”iubirea de ţară stă în inimă şi în faptă”. 

„Iubirea de ţară stă în inimă şi în faptă. Suntem datori să veghem destinul acestei ţări, oricât de tulburi ar fi vremurile pe care le trăim. Pentru copiii noştri, pentru frumuseţea şi bogăţia pământului românesc, pentru tradiţiile şi fibra noastră culturală. Pentru viitor şi pentru că România e «acasă». La mulţi ani, români!”, a scris pe Facebook, Nicolae Ciucă.

 

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a participat la Marea Unire a Roboticii, de Ziua Națională a României, eveniment organizat la Universitatea “Dunărea de Jos” de către talentații copii de la clubul ByteForce a Colegiului Național „Vasile Alecsandri”.

„De 1 decembrie, am avut marea bucurie de a participa la deschiderea unui eveniment deosebit de robotică, organizat la Universitatea “Dunărea de Jos” de către talentații copii de la clubul ByteForce a Colegiului Național “Vasile Alecsandri”, a transmis Costel Fotea.

Astfel, peste 150 de tineri pasionați de tehnologie au venit la Galați, la prima competiție din noul sezon de robotică.

„Dincolo de întrecerea roboților, acest concurs național de robotică este despre tineri deosebiți, inteligenți, creativi și pasionați de ceea ce fac.  A fost o onoare să fiu astăzi alături de acești copii minunați.  Bravo, copii talentați! Suntem tare mândri de voi! La mulți ani, dragi copii și părinți! La mulți ani, dragi români!”, a mai precizat președintele CJ Galați.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un sector al A8

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un sector al A8. Este vorba despre tronsonul Miercurea Nirajului- Leghin.
Sectorul din Autostrada Unirii are 159 de kilometri.

„Secțiunea montană a A8 (Miercurea Nirajului- Leghin) are de astăzi indicatorii tehnico- economici aprobați! Prin Hotărârea de Guvern aprobată de Executiv pentru acești 159 de km din Autostrada Unirii (A8) suntem cu un pas mai aproape de realizarea întregului proiect. După parcurgerea acestei etape, se va trece rapid la pregătirea documentației pentru lansarea în licitație a contractului necesar proiectării și execuției”, a transmis Grindeanu.

Lucrarea de pe secțiunea Miercurea Nirajului- Leghin este finanțată prin Programul Transport 2021-2027și are o valoare totală estimată de 37,48 miliarde de lei. Pe traseu se vor construi 265 de poduri, viaducte și pasaje, 47 de tuneluri, 5 noduri rutiere, 8 spații de servicii, 8 parcări de scurtă durată și 2 Centre de Întreținere și Coordonare

Preşedintele PMP Eugen Tomac a anunţat că ţara noastră nu va intra în acest an în Schengen. Liderul PMP a mai spus că Karl Nehammer, cancelarul federal al Austriei, „ne umileşte din nou într-un mod absolut scandalos”.

„Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an. Pe 5 decembrie se va discuta doar despre accesul nostru în Schengen, dar nu se va vota. Sunt profund revoltat să văd cum această putere ratează în fiecare zi acest obiectiv de grad zero pentru România”, a scris Eugen Tomac, miercuri pe Facebook.

Consiliul JAI care va avea loc, pe 4 şi 5 decembrie, nu va supune la vot aderarea României la Schengen, desi subiectul se află pe ordinea de zi a reuniunii. 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home4/mediainfo/public_html/templates/ts_news247/html/com_k2/templates/default/user.php on line 269